Dosažení kvalitního krmiva s baličkami píce SIPMA | Agroportal24h.cz

2021-11-16 19:48:56 By : Ms. Joyce Lu

Jedním z předpokladů pro dosažení výroby kvalitní senáže je rychlé a kvalitní zabalení slisovaných balíků. Fólie vytváří podmínky pro konzervaci a uchování hmoty, která si tak dlouhodobě uchová svou nutriční jakost. V oblasti baliček a ovíjecích mechanism ů má co nabídnout i výrobce SIPMA.

Kromě lisů s možností integrace ovíjecího mechanismu, vyrábí SIPMA také baličky píce v neseném a taženém proofení. Spectrum

Nesené proofení baliček zastupují dva model. První z nich OZ 7500 TEKLA je určen pro nesení v tříbodovém závěsu traktoru. Model je vhodný převážně pro malé až středně velké farmy. Balík je nutné do baličky umístit nakladačem. Stroj nalezne využití převážně v místě, kde posléze budou ovinuté balíky skladovány.

Celý mechanismus ovíjení u strojů SIPMA tkví ve výklopném stolu, univerzálním podavači a hliníkových drážkovaných válců podavačů fólie. Univerzální podavač fólie umožňuje práci s fólií o šířce 0,5 a 0,75 m. Fólie o šířce 0,75 mk zabalení balíku vyžaduje pouze 16 otáček stolu a výrazně snižuje čas ovíjení. Každá další vrstva fólie kryje předcházející se založením 50%. Podavač natahuje fólii během balení, čímž je zajištěno těsné a důkladné ovinutí balíku. O natažení a přilnavost fólie během balení se starají drážkované válce podavače fólie. Jelikož je balička agregována v závěsu traktoru, přes hydroké zvedací zařízení a odblokování západky dochází ke zvednutí výklopného stolu a odkutálení balíku dozadu. Výbavou na přání je stavěcí zařízení umožňující skladování balíků na čele-po pravé nebo levé straně baličky.

Druhý model v nesené variantě OS 7510 KLARA má navíc opěrná kola a nakládací rameno. Kola, která se otáčejí kolem vlastní svislé osy, zajišťují dobrou manévrovatelnost celé soundravy. Díky nakládacímu ramenu a procesu ovíjení i během jízdy je balička vhodná pro použití přímo na poli.

Tažené variant zastupuje čtveřice modelů, která zajistí profesionálnější, pohodlnější a výkonnější ovíjení balíků. Tyto baličky se širokými pneumatikami se vyosují do pracovní/přepravní polohy přes nastavitelnou oj. Výhradně hydraulic press poháněné model zvládnou zabalit balík o průmtiž maxim 1200 ano kg 1500 mm o hmot 1000 kg. Automation program balení obstarává modern řídicí system s možností před programování parametrů práce. Jeden z model, SIPMA OS 7521 MIRA, umožňuje nakládat balíky podél nebo kolmo ke směru práce lisu. Balička disponuje Hydraulickou soustavou s funkcí Load-Sensing, takže by neměla příliš zatěžovat hydroké čerpadlo traktoru. Nazdi ODnesenévarianty, KDE JEdržák FOLIE trumpet nožemvýbavouNA Pulani (NU Zodřežefólii PRIotočenístolu POvyložení Balik), JEütažených variable k dispozicihydraulickýdr itself lizyspík FOLIE mómatic hydraulický dr spurík FOLIE trumpet nožemvýbavou. Výhodou je významné zkrácení doby ovíjení a zvýšení efektivity práce. Přítomné je též čidlo pro zahájení automatického procesu ovíjení.

U nesených variant baliček počítadlo zobrazuje aktuální počet ovinutých balíků a informuje o skončení cyklu balení. U tažených variants palubní počítač (umístěn v kabině traktoru) informuje o celé řadě parametrů, například o procesu ovíjení, počtu ovinutých balíků, Prostřednictvím ovládacího počítače lze dále seřizovat rychlosti otáčení stolu či rychlosti zvedání a spouštění nakládacího ramene. Možná je jak automatická, tak ruční obsluha ovíječky. Ekonomická varianta baličky MAJA se ovládá mechanicky přes joystick v kabině.

Top modelem je OS 7650 GAJA, která má zesílenou konstrukci a umožňuje práci s balíky o hmotnosti do 1200 kg. Palubní počítač novégenerace navíc graficky zobrazuje práci baličky a stav čidel – třeba čidlo fólie, které zastaví proces ovíjení balíku v případě utržení nebo fólie.

Zveřejněno 16.11. Trelleborg Wheel Systems rozšířil svůj Virtuální showroom, který úspěšně představil v březnu 2021, o novou část Inovace.

Zveřejněno 16.11. Skupina Exel Industries, do které patří značky postřikovačů Agrifac, Apache, Berthoud, Evrard, Hardi a Tecnoma, bude od konce roku 2022 zavádět u svých postřikovačů nový systém boro

Zveřejněno 16.11. Každá travnatá plocha má svůj specifický význam av souladu s ním by měla být i udržována. S tímto vědomím Firma Müthing vyvinula dva komunální mulčovače Müthing MU-C/MU-C Hydro a Müthing MU-COLLECT Vario. Jejich vysoká výkonnost umožňuje provádět...

Internetová stránka Agroportal24h.cz byla založena v roce 2011. Jejím posláním je informovat čtenáře o novinkách v oblasti zemědělské techniky.

Copyright © 2011–2021 Agroportal24h.cz Všechna práva vyhrazena.